Pubers kunnen plannen, als ze nut zien...

Pubers die zeggen dat ze hun huiswerk niet kunnen plannen en hun kamer niet kunnen opruimen, omdat ze nu eenmaal een 'puberbrein' hebben dat tot zulke dingen niet in staat is, kunnen dat excuus...

Home

Kinderen ontwikkelen zich door te spelen en de wereld om hen heen te onderzoeken. Deze ontwikkeling loopt niet altijd vanzelf. Soms blijft een kind op bepaalde gebieden achter, kan het moeilijk meekomen op school, is het onhandig, lukken dingen thuis niet en is het contact met andere kinderen lastig.

Twee voorbeelden:

Emma en Daan
Emma (2 jaar) zit het liefst op een dekentje te spelen met blokken. Ze wil niet op een schommel of de glijbaan. Ze durft niet in de zandbak en niet met haar blote voeten op het gras.
Daan (8 jaar) heeft moeite met schrijven, aankleden en fietsen. Hij kan in de klas niet op zijn stoel blijven zitten en struikelt vaak. Zijn rits van zijn jas krijgt hij met moeite dicht en vaak zit zijn trui verkeerd om aan.


Ergopret is ergotherapie voor kinderen die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Ergopret kijkt waar de problemen vandaan komen, helpt het kind in het verbeteren van zijn handelen en adviseert de omgeving. Doel is dat het kind optimaal functioneert mét zijn belemmeringen én zijn sterke kanten. Zodat hij of zij daarna de gewone dingen in het leven weer beter en misschien wel helemaal zelf kan doen.