Op woensdagmiddag 11 april 2012 is het kindertherapeutisch centrum de Leeuwensprong aan de Leeuwenburg feestelijk geopend door wethouder Ruwhof. De wethouder is trots op zo’n uniek centrum in Gouda,

want dat kan volgens haar het verschil maken voor ouders en kinderen als het gaat of net niet gaat. De wethouder plantte een appelboom en liet samen met eregast Eva vele oranje gekleurde ballonnen los. Zo is de weg vrij gemaakt voor vele kinderen en ouders die in Gouda gebruik kunnen gaan maken van dit centrum.

Als het nodig is, samenwerken

De initiatiefneemster is kinderfysiotherapeut Monique Muijselaar: “Een lang gekoesterde wens gaat met dit centrum in vervulling. Wij onderzoeken en behandelen kinderen op onze verschillende werkgebieden. Dat doen we allemaal vanuit ons eigen vakgebied. Maar als het nodig is hebben we een snelle en gemakkelijke afstemming, omdat we in één gebouw werken. Bovendien is het voor ouders praktisch dat ze op één adres aan de Leeuwenburg 10 terecht kunnen.”

Meerwaarde

Dit unieke kindertherapeutisch centrum biedt meerwaarde voor het kind en de ouders, omdat er verschillende vakgebieden dicht bij elkaar werken. De samenwerkende praktijken zijn kinderfysiotherapie de Leeuwensprong, logopedie Goverwelle, ergotherapie Ergopret, diëtist Katinka de Nennie, pedagogisch adviesbureau de Bovenkamer. Daarnaast wordt samengewerkt met Spring in ’t Veld, integratieve kinder- en jongerentherapie.